Naar homepage
Up 2 Date

Sportscholen open en langer op terras: dit mag vandaag weer

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sportscholen open en langer op terras: dit mag vandaag weer

Vanaf vandaag worden er weer een aantal coronamaatregelen versoepeld. De meeste versoepelingen vallen onder stap 2 van het openingsplan van het kabinet. Buiten dat plan om zijn de openingstijden voor terrassen verruimd en mogen bibliotheken ook weer open.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sporten

Een van de belangrijkste veranderingen is dat er op sportgebied weer meer mogelijk is. Zo mogen personen van 27 jaar en ouder buiten sporten in groepsverband, wel op 1,5 meter afstand en met maximaal 30 personen. Daarnaast mogen binnensportlocaties weer (beperkt) openen. Dat betekent dat er weer kan worden gezwommen, maar ook dat alle fitboys- en girls eindelijk weer naar de gym kunnen.

Daar zijn veel sportscholeigenaren en sportfanaten heel blij mee. In een reportage van de NOS is te zien dat een sportschool in Hoogezand om middernacht meteen de deuren opengooiden.

Recreatie, kunst en cultuur

Buitenlocaties voor podiumkunsten en openluchtmusea mogen vanaf vandaag open. Ook mogen locaties voor kunst- en cultuurbeoefeningen, zoals muziekscholen, beperkt open. Er mag aan maximaal twee personen les worden gegeven.

Daarnaast kunnen attractie-, natuur- en dierenparken hun deuren weer openen. De binnenruimtes blijven wel dicht. Bezoekers moeten vooraf reserveren (met maximaal twee personen).

Terrassen

Ben jij iemand die graag lekker vroeg op een terrasje ontbijt? Ook dat kan vanaf vandaag weer, want de terrassen mogen al om 06:00 uur open en hoeven 'pas' weer te sluiten om 20:00 uur. Er mogen maximaal 50 personen op een terras zitten.

Contactberoepen

Bepaalde contactberoepen zoals kappers en masseurs konden al aan de slag, maar vanaf nu zijn alle contactberoepen weer toegestaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat sekswerkers weer hun beroep kunnen uitoefenen.

Ster advertentie
Ster advertentie