Up 2 Date

Kabinet neemt dinsdag besluit over eventuele versoepelingen vanaf 18 mei

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet neemt dinsdag besluit over eventuele versoepelingen vanaf 18 mei

Het demissionaire kabinet beslist aanstaande dinsdag over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf 18 mei. Dat kwam afgelopen zondag naar voren in het Catshuisoverleg tussen het Outbreak Management Team (OMT) en leden van het kabinet.

Sportscholen weer open

In het heropeningsplan van het kabinet staat dat op 18 mei onder andere doorstroomlocaties in de buitenlucht en sportscholen weer open mogen, kunst- en cultuurbeoefening binnen is toegestaan en andere versoepelingen verder worden uitgebreid. Wel zijn deze versoepelingen afhankelijk van de ziekenhuiscijfers. Het aantal coronapatiƫnten in ziekenhuizen is de afgelopen gedaald, maar de cijfers schommelen nog sterk. Het kabinet wil de situatie daarom nog een paar dagen afwachten.

Afname van 20 procent

De versoepelingen van de coronamaatregelen van 18 mei stonden aanvankelijk gepland voor 11 mei, maar werden uitgesteld, vanwege de te grote druk op de zorg. Volgens het OMT moeten de coronacijfers met 20 procent afnemen voordat het verantwoord is om te gaan versoepelen. Morgen maakt het kabinet meer bekend over verdere versoepelingen. Ook loopt 15 mei het reisadvies af, waarin alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden.

Ster advertentie
Ster advertentie