Up 2 Date

Waarschijnlijk nieuwe versoepelingen: sportscholen open en terrassen tot 20:00 uur

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Waarschijnlijk nieuwe versoepelingen: sportscholen open en terrassen tot 20:00 uur

Demissionair premier Rutte en minister de Jonge gaan vanavond tijdens de persconferentie waarschijnlijk nieuwe coronaversoepelingen aankondigen. Dat melden bronnen aan het AD. Het zou gaan om het openen van sportscholen en andere binnensportfaciliteiten, het verlengen van de terrastijd tot 20:00 uur en het openen van pretparken, dierentuinen, musea en theaters.

Tweede stap

Het kabinet overweegt om de tweede stap van het eerder aangekondigde heropeningsplan te gaan zetten. Die zou dan vanaf 18 mei ingaan. Naast het mogelijk maken van binnen sporten en sporten in teamverband, mogen vanaf die datum dan ook alle contactberoepen weer aan de slag, waaronder sekswerkers. Ook mogen zogeheten doorstroomlocaties (pretparken, dierentuinen en musea) open en mag je van 06:00 uur tot 20:00 uur op het terras zitten.

Deze nieuwe versoepelingen komen wel met voorwaarden, zoals een maximumaantal bezoekers. Het Outbreak Management Team (OMT) benadrukt dat de ziekenhuiscijfers de tweede stap wel toe moeten laten. Als dat niet het geval is, kan aanstaande maandag alsnog besloten worden om de versoepelingen niet door te laten gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie