Up 2 Date

Hacker die onuitgebrachte tracks van rappers verkocht, veroordeeld tot 18 maanden cel

foto: Twitter: @CityPolice
  1. Newschevron right
  2. Hacker die onuitgebrachte tracks van rappers verkocht, veroordeeld tot 18 maanden cel

De 23-jarige hacker Adrian Kwiatkowski is door de politie in Londen veroordeeld tot achttien maanden cel. Hij was verantwoordelijk voor het hacken van accounts van wereldberoemde rappers en verkocht onuitgebrachte tracks door voor cryptocurrency. Volgens de autoriteiten verdiende hij omgerekend 150.000 euro met zijn verkopen.

1263 tracks in beslag genomen

Na een politieonderzoek dat langer dan een jaar duurde, werd Kwiatkowski in september 2019 thuis gearresteerd. De politie nam naar verluidt een harde schijf in beslag met meer dan 1263 onuitgebrachte tracks van 89 verschillende artiesten, onder wie Lil Uzi Vert, Kanye West en Post Malone.

Kwiatkowski werd 14 keer beschuldigd van inbreuk op het auteursrecht, 3 keer van computermisbruik en 3 keer van het geld verdienen met criminele activiteiten. Op basis daarvan veroordeelde de rechter in het Ipswich Crown Court de hacker tot een gevangenisstraf van 18 maanden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Financiële schade

In een verklaring laat detective Daryl Fryatt weten dat Kwiatkowski ervoor zorgde dat labels en artiesten veel geld misliepen. "Kwiatkowski is een zeer bekwaam persoon die helaas potentieel zag in het onrechtmatig gebruiken van zijn capaciteiten. Niet alleen heeft hij verschillende artiesten en hun productiemaatschappijen aanzienlijke financiële schade toegebracht, hij beroofde hen ook van de mogelijkheid om hun eigen werk uit te brengen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie