Up 2 Date

Stel dat oppaskinderen op gruwelijke wijze misbruikte veroordeeld tot 12 jaar cel

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Stel dat oppaskinderen op gruwelijke wijze misbruikte veroordeeld tot 12 jaar cel

Het Limburgse koppel dat 7 oppaskinderen vernederde en seksueel misbruikte, is vandaag veroordeeld tot 12 jaar cel. De man krijgt daarnaast tbs met dwangverpleging. De 59-jarige Peter S. en 54-jarige Nancy D. deden zich voor als oppasouders en misbruikten zo'n anderhalf jaar lang meisjes tussen de 1 en 6 jaar oud.

'Sturend en dwingend'

De twee werden voor het eerst aangeklaagd toen de ouders van een 2-jarig kind toevallig beelden zagen van het misbruik. De rechtbank heeft uit de beelden, de verklaringen en het onderzoek opgemaakt dat D. het daadwerkelijke misbruik van de kinderen heeft gepleegd, maar dat ze dit zonder de opdrachten van S. nooit gedaan. "Zijn rol was essentieel, sturend en dwingend", aldus de rechtbank. Dat maakt de twee even verantwoordelijk. "Hij had haar volledig in zijn macht."

'Bloed geproefd'

Deskundigen achten de kans klein dat D. opnieuw in een situatie zal belanden waar ze deze gruweldaden zou plegen. Ze heeft echter wel een aanvullende behandeling nodig omdat ze "gebrek aan moraliteit paart aan opmerkelijke grenzeloosheid", aldus de rechtbank. De vrouw heeft daarom wel een zogeheten gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd gekregen. Dat betekent dat ze na haar gevangenisstraf onder intensief toezicht blijft staan en zich aan voorwaarden moet houden.

De rechtbank oordeelt dat het gevaar voor herhaling bij S. een stuk groter is. Hij heeft namelijk een perverse persoonlijkheidsstructuur, een pedofiele stoornis "en hij heeft bloed geproefd", zo zei de rechtbank.

Seksuele fantasieën

Het koppel leerde elkaar begin 2018 kennen. De twee hadden beiden seksuele fantasieën over onder meer BDSM, nazisme, dieren en kinderen. Het stel wijst elkaar aan als schuldige in het opzetten van het plan om de kinderen te misbruiken. D. bood zich in augustus 2019 via verschillende websites tegen een relatief laag uurtarief aan als oppas. Tijdens haar 'werk' kreeg ze van S. te horen wat ze met de kinderen moest doen terwijl hij via een videoverbinding meekeek.

De officier van justitie noemde de zedenzaak in januari al weerzinwekkend. "Dit is een zaak waarvan je nekharen overeind gaan. Een weerzinwekkende zedenzaak die niet gruwelijker lijkt te kunnen."

Gedrogeerd

Het scheelde niet veel of D. had ook ingegeven aan de fantasie van S. om haar zestienjarige dochter te verkrachten. D drogeerde haar dochter in opdracht van S. Het meisje kon nog net voor zij buiten westen raakte haar vader en een vriendin waarschuwen.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie