Naar homepage
Up 2 Date

Man rijdt in op voetgangers in Trier: zeker 4 doden, onder wie baby

bron: EPA
  1. Newschevron right
  2. Man rijdt in op voetgangers in Trier: zeker 4 doden, onder wie baby

Een 51-jarige man reed dinsdagmiddag met een terreinwagen in op voetgangers in de Duitse stad Trier. Inmiddels is bekend dat zeker vier mensen om het leven zijn gekomen, onder wie een baby. Vijftien mensen raakten gewond.

Met opzet

De bestuurder is inmiddels opgepakt. Volgens de politie pleegde hij de aanslag met opzet, maar had hij waarschijnlijk geen politiek motief. Wel was de man dronken. Daarnaast handelde hij alleen en was hij geen bekende van de politie. Van de vijftien gewonden zijn er nog vijf ernstig aan toe.

Ravage

De man richtte een ravage aan in een voetgangersgebied in het centrum. Volgens ooggetuigen werden diverse voetgangers door de lucht geslingerd. Vervolgens reed de dader door, maar werd hij kort daarna klemgereden door de politie. Hij verzette zich tijdens de arrestatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zwartste dag sinds WOII

"Ik geloof dat dit de zwartste dag is die Trier heeft meegemaakt sinds de Tweede Wereldoorlog", zei burgemeester Wolfgang Leibe van Trier tijdens een persconferentie. "Ik ben zwaar geschokt. De hele stad is zwaar geschokt. Ik leef intens mee met de nabestaanden. Het is verschrikkelijk hoeveel doden en gewonden er zijn. Ik kan niet begrijpen hoe je op het idee komt om met een SUV door de binnenstad te rijden en mensen te doden. Een baby van 9 maanden oud en een vrouw van 72. Wat hebben deze mensen misdaan? Ze wilden gaan winkelen en nu zijn ze dood."

Ster advertentie
Ster advertentie