Up 2 Date

Spotify kondigt maatregelen aan om desinformatie over corona tegen te gaan

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Spotify kondigt maatregelen aan om desinformatie over corona tegen te gaan

Spotify komt binnenkort met maatregelen om gebruikers te informeren over het coronavirus. Dat meldt Spotify-CEO Daniel Ek in een nieuwsbericht nadat verschillende artiesten kritiek hadden geuit op podcasts op de streamingdienst waarin desinformatie over corona wordt gegeven.

'Gids voor COVID-19'

Volgens Ek wordt er voortaan bij elke podcast waarin het coronavirus wordt besproken, verwezen naar een zogenaamde 'Gids voor COVID-19' met meer informatie over het virus dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast gaat Spotify nieuwe manieren bedenken om hun platformrichtlijnen onder de aandacht te brengen, zodat contentmakers en uitgevers weten wat voor content acceptabel is op de streamingdienst. De maatregelen worden de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Reactie op kritiek

Spotify introduceert de maatregelen als reactie op artiesten, onder wie Neil Young en Joni Mitchell, die hun muziek van het platform hebben verwijderd. De artiesten vinden het problematisch dat Spotify de podcast The Joe Rogan Experience aanbiedt. Podcastmaker Joe Rogan trekt onder andere de werking van vaccins in twijfel en vertelt dat hij voor de behandeling van corona ivermectine had geslikt, een geneesmiddel tegen parasieten.

"Levensbedreigende desinformatie"

Volgens Neil Young is Spotify "het thuis geworden van levensbedreigende desinformatie over corona waar leugens verkocht worden voor geld". Hij gaf de streamingdienst de keuze om tussen zijn muziek te kiezen of de podcast van Joe Rogan. Uiteindelijk besloot hij zijn muziek te verwijderen.

Ster advertentie
Ster advertentie