Up 2 Date

Jeff Bezos pompt 10 miljard dollar in strijd tegen klimaatverandering

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jeff Bezos pompt 10 miljard dollar in strijd tegen klimaatverandering

Jeff Bezos gaat een gedeelte van zijn enorme vermogen pompen in de strijd tegen klimaatverandering. Voor het jaar 2030 wil hij via een milieufonds 10 miljard dollar investeren in het klimaat.

10 miljard

Op zijn Instagram kondigt Bezos de CEO aan van het opgezette milieufonds, die de dankbare taak krijgt om al dat geld uit te gaan geven. Andrew Steer, president en directeur van een milieudenktank met "tientallen jaren ervaring in milieu- en klimaatwetenschap", mag tussen nu en 2030 een bestemming vinden voor de 10 miljard dollar die de topman van Amazon heeft uitgetrokken om klimaatverandering tegen te gaan.

Over de aanstelling van Steer zegt Bezos: "Lauren en ik zijn opgewonden om Andrew aan boord te hebben en zeer enthousiast over de toekomst van het fonds en onze partners."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Bezos Earth Fund

Het milieufonds van Bezos werd voor het eerst aangekondigd in februari 2020, met de eerste donaties in november. Toen doneerde hij al 791 miljoen dollar aan verschillende goede doelen en nu lijkt er met de aanstelling van een CEO een uitgewerkt plan te komen om 10 miljard dollar te investeren in de strijd tegen klimaatverandering.

Ster advertentie
Ster advertentie