Up 2 Date

Avondklok blijft van kracht tot in ieder geval 30 maart

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Avondklok blijft van kracht tot in ieder geval 30 maart

Uit het Catshuisoverleg dat zaterdag plaatsvond, is naar voren gekomen dat er nog geen ruimte is voor versoepeling van de coronamaatregelen. Er wordt wel gekeken naar eventuele versoepelingen voor over drie weken, mits de besmettingscijfers dit toelaten.

Versoepelingen

De avondklok zal in ieder geval tot 30 maart van kracht blijven. Gelukkig wordt er ook gekeken naar eventuele versoepelingen, vertellen ingewijden. Als de cijfers het toelaten, kunnen de terrassen weer open en kunnen de hbo's en universiteiten gedeeltelijk open.

Winkelen en sporten

Het winkelen moet ook makkelijker worden. Nu mag een niet-essentiƫle winkel maximaal twee klanten per etage ontvangen, maar met een nieuw systeem wordt het maximale aantal klanten berekend aan de hand van het aantal vierkante meters. Verder wil het kabinet buiten sporten in groepsverband voor volwassenen mogelijk maken.

Vaccinatiebewijs

Tot slot onderzoekt het kabinet de mogelijkheden om mensen meer ruimte te geven als ze een vaccinatiebewijs hebben of een sneltest hebben gedaan met een negatieve uitslag. Ingewijden vertellen dat er momenteel aan een voorstel daarvoor wordt gewerkt, maar dat er daarbij geen sprake mag zijn van vaccinatiedwang.

Ster advertentie
Ster advertentie