Up 2 Date

Grapperhaus wil plan maken met horecasector voor heropening

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grapperhaus wil plan maken met horecasector voor heropening

Demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus is bereid een plan op te stellen met de horecabranche om toe te werken naar de heropening van de sector. Dat meldt ANP. De politicus voelt de hete adem van de sector in zijn nek en wil zo reageren op de 'ludieke actie' van gisteren, waar veel horecazaken symbolisch hun terrassen heropende.

'Tijdspad en vastleggen besmettingsgraad voor heropening'

De minister wil graag een tijdspad ontwikkelen om de ondernemers perspectief te geven en wil ook vastleggen bij welke hoogte van de besmettingsgraad de sector weer iets meer kan. Het plan zal dinsdag worden besproken met onder anderen brancheclub Koninklijke Horeca Nederland en coronaminister Hugo de Jonge.

'Snap behoefte aan duidelijkheid'

Grapperhaus laat weten dat hij begrijpt dat horecaondernemers behoefte hebben aan duidelijkheid. Zo zit de horeca al vier maanden potdicht en is er nog altijd nauwelijks zicht op een eventuele heropening. Zeker nu het weer in Nederland erg mooi is, snakken veel ondernemers naar het openen van hun terrassen. Toch wil de minister geen datum geven. "Het punt is nou juist dat het virus geen kalender heeft", stelt hij.

Ster advertentie
Ster advertentie