Up 2 Date

Uber verhoogt minimumleeftijd chauffeurs naar aanleiding van dodelijke ongevallen

  1. Newschevron right
  2. Uber verhoogt minimumleeftijd chauffeurs naar aanleiding van dodelijke ongevallen

De afgelopen twee maanden vonden er vier dodelijke ongelukken plaats waarbij een taxi van Uber betrokken was. Naar aanleiding daarvan verhoogt het bedrijft per direct de minimumleeftijd van de chauffeurs van 18 naar 21 jaar oud. Ook moeten de chauffeurs voortaan minimaal één jaar rijervaring hebben. Deze eisen gelden niet voor bestaande chauffeurs.

'ONVERANTWOORD RIJGEDRAG'

Eerder deze maand reed een taxi een fietser aan, op 3 januari werden twee mensen die met pech langs de weg stonden, geschept en vorige maand was er een aanrijding met een voetganger. Al deze slachtoffers kwamen om het leven en bij al deze ongevallen was een Uber-chaffeur betrokken. Uber is daardoor onder grote druk komen te staan. Veilig Verkeer Nederland wil zelfs een verbod op de taxidienst. Volgens woordvoerder Rob Stomphorst gaat het vaak om jonge, onervaren chauffeurs. "De bestuurders worden met hele scherp concurrerende prijzen betaald per rit en om een beetje geld te verdienen moeten ze heel wat rijden om brood op de plank te krijgen. Dat vertaalt zich in hard en onverantwoord rijgedrag", zegt hij tegen De Telegraaf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

limiet

Volgens Uber houdt het bedrijf zich gewoon aan dezelfde regels als andere taxiorganisaties. Het rijdtijdlimiet schijnt in vergelijking tot anderen zelfs strenger te zijn. De chaffeurs mogen in 24 uur tijd maximaal 12 uur rijden. Daarna is de app voor 10 uur lang onbruikbaar. Het bedrijf maakte zich echter veel zorgen over de ongelukken en komt daarom nu met de nieuwe leeftijdsregel.

Het is niet officieel bekend of sinds het bestaan van Uber in Nederland ook het aantal (dodelijke) ongelukken is toegenomen. De politie registreert bij een ongeluk niet altijd of het om een Ubertaxi of om 'gewone' taxi gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie