STER Advertentie
STER Advertentie

Trevor Noah: "Mijn ouders beschermden mij tegen Apartheid"

Trevor Noah: "Mijn ouders beschermden mij tegen Apartheid"

Donderdag 2 juni 2016 - 15:16 uur

Trevor Noah, de Zuid-Afrikaanse comedian, is in Nederland. Naast zijn optreden komende zondag maakt hij ook tijd om het land te leren kennen. Donderdagavond schoof hij aan in RTL Late Night met Peter van der Vorst. De 32-jarige is sinds kort de succesvol presentator van de populaire The Daily Show, maar groeide op in een negatieve omgeving, tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika. Een periode waarin zwarten en witten niet met elkaar in contact mochten komen.

"Mijn witte vader en zwarte moeder mochten tijdens de Apartheid niet trouwen. We mochten geen gezin zijn samen. Dus ze verstopten mij altijd voor de politie. Ik dacht dat het een spel was."

Aan Peter vertelt Trevor hoe het was om te leven in een gezin dat van de wet niet toegestaan was.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.27963-trevor-noah-mijn-ouders-beschermden-mij-tegen-apartheid"}