Up 2 Date

Amazon aangeklaagd wegens structureel racisme tegen zwarte medewerkers

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Amazon aangeklaagd wegens structureel racisme tegen zwarte medewerkers

Een 38-jarige vrouw in de Verenigde Staten is een grootschalige rechtszaak tegen Amazon begonnen. Volgens de aanklaagster worden zwarte en vrouwelijke medewerkers structureel minder betaald in vergelijking met witte en mannelijke medewerkers. Dat meldt CNN.

'Structurele patronen van racisme en discriminatie binnen Amazon'

De rechtszaak is gestart door Charlotte Newman, werkzaam als hoofd bedrijfsontwikkeling van Amazon Web Services. De Afro-Amerikaanse vrouw hoopt met haar aanklacht iets te kunnen doen tegen de "structurele patronen van racisme en discriminatie" die binnen Amazon zouden heersen. Zo beweert de vrouw dat Amazon werknemers met een donkere huidskleur vrijwel uitsluitend aanneemt voor lagere posities en dat zij zelden kans maken op promotie.

Amazon verwerpt beschuldigingen

Volgens Amazon is er echter niets waar van de beschuldigingen. Het bedrijf laat in een statement aan Reuters weten zich niet te herkennen in het beeld dat geschetst wordt door Newman. "Deze aantijgingen stroken niet met onze waarden en inspanningen tegen racisme", laat een woordvoerder weten.

Verleden van vergelijkbare aanklachten

Ondanks dat Amazon de beschuldigingen verwerpt, is het niet voor het eerst dat het bedrijf met zulk soort aanklachten te maken heeft. Zo kwam er vorige maand nog een onderzoek van Vox naar buiten waarin werd gewezen op de structurele ongelijkheid bij promoties en evaluaties ten aanzien van zwarte werknemers binnen Amazon.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie