Up 2 Date

Drie kinderen neergeschoten bij drive-by shooting in Chicago tijdens Halloween

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Drie kinderen neergeschoten bij drive-by shooting in Chicago tijdens Halloween

Bij een drive-by shooting in Chicago zijn maandagavond drie kinderen neergeschoten terwijl ze halloween aan het vieren waren. Dat meldt The Chicago Tribune. In totaal zijn bij de schietpartij 14 mensen gewond geraakt.

Kinderen zwaargewond geraakt

Het schietincident vond gisteren rond 21.30 uur lokale tijd plaats. Een man opende vanuit een SUV het vuur op een groep mensen die op de hoek van West Polk Street stonden in het centrum van Chicago. Lokale autoriteiten melden dat de drie kinderen, een 3-jarige jongen, een 11-jarig meisje en een 13-jarige jongen, zwaargewond zijn geraakt. Onder de overige 11 gewonden bevonden zich enkel volwassenen, waarvan twee in levensgevaar verkeren. "De gewonden bevinden zich allemaal in verschillende toestanden, variërend van kritiek tot niet-levensbedreigend. Ook is één persoon aangereden door een voertuig", aldus politieagent David Brown.

Toedracht onduidelijk

Tijdens een persconferentie gaf Brown aan dat de politie de zaak onderzoekt en dat er tot nu toe nog geen verdachte zijn aan te houden. "We weten niet wat het motief is van de dader, we hebben geen verdachte geïdentificeerd en we weten niet of er een conflict was op de plek waar het incident plaatsvond."

"Tragisch vertoon van wapengeweld"

De burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot, reageert geschrokken in een officiële verklaring. "Gisteravond raakte terreur het leven van 14 personen, waaronder drie kinderen, in wederom een tragisch vertoon van wapengeweld door lafaards die lukraak op een menigte schoten. De schutters gaven niets om het leven van de getroffen volwassenen en kinderen, maar ik roep mensen die informatie hebben op om zich te melden. Niemand van ons kan zwijgen als hij wordt geconfronteerd met dit soort tragische gebeurtenissen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie