Up 2 Date

Coalitie bereikt akkoord: '100 vluchtelingen uit kamp Moria naar Nederland'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Coalitie bereikt akkoord: '100 vluchtelingen uit kamp Moria naar Nederland'

Het kabinet is tot een akkoord gekomen over de opname van vluchtelingen uit kamp Moria. Volgens ingewijden van het ANP is de coalitie bereid om 100 vluchtelingen op te nemen. In kamp Moria brak woensdag een grote brand uit, waardoor het hele kamp is verwoest en er 13.000 vluchtelingen dakloos zijn geworden.

100 vluchtelingen naar Nederland

De groep zal volgens ingewijden bestaan uit 50 alleenstaande minderjarige asielkinderen en 50 kwetsbare vluchtelingen. De vier coalitiepartijen, VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, hebben dat besluit genomen na een urenlang spoedoverleg. De VVD wilde in eerste instantie niet dat er extra vluchtelingen naar Nederland zouden komen. Echter zal dit besluit betekenen dat er minder kwetsbare vluchtelingen naar Nederland mogen komen, waardoor ze toch overstag zijn gegaan.

Petitie

De druk op het kabinet om minderjarige vluchtelingen op te nemen werd de afgelopen dagen flink opgevoerd. Stichting DeGoedeZaak wilde eigenlijk dat het kabinet minstens 500 weeskinderen uit het kamp zou opnemen. Ook VluchtelingenWerk en de Kinderombudsman pleitten daarvoor.

Verwoestende brand

Kamp Moria werd woensdag geteisterd door een brand, die het kamp geheel heeft verwoest. Daardoor zijn 13.000 vluchtelingen dakloos geraakt en is er voor hen nauwelijks zicht op verbetering. De brand is vermoedelijk aangestoken door vluchtelingen die ontevreden waren over de coronamaatregelen.

Ster advertentie
Ster advertentie