Up 2 Date

Vier mensen zwaargewond door blikseminslag nabij Witte Huis

foto: Luca Perra/Shutterstockfoto: Luca Perra/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vier mensen zwaargewond door blikseminslag nabij Witte Huis

Vier mensen raakten donderdagavond zwaargewond door een blikseminslag nabij het Witte Huis. Twee mannen en twee vrouwen zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer tegen The Washington Post.

Hulp van geheime dienst

De vier mensen werden rond 19.00 uur (lokale tijd) gevonden in het park Lafayette Square naast het Witte Huis, op enkele tientallen meters van het standbeeld van de voormalige president Andrew Jackson. Volgens de woordvoerder zijn de slachtoffers nog steeds in leven door het snelle handelen van de Amerikaanse geheime dienst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Het is onduidelijk waarom de vier volwassenen in het park waren. De autoriteiten onderzoeken momenteel wat er precies is gebeurd. Het wordt afgeraden om tijdens een onweersbui beschutting te zoeken onder een boom. "Dat is juist een zeer gevaarlijke plek om te zijn", stelt de woordvoerder.

Enorme klap

Donderdagavond gold er in Washington een waarschuwing vanwege zware onweersbuien. Een meteoroloog bevestigt tegenover The Washington Post dat het park bij het Witte Huis werd getroffen door een blikseminslag. Een ooggetuigen vertelt tegen de krant dat de blikseminslag en de daarop volgende klap 'enorm' waren. "Het hele gebied schudde, het was letterlijk alsof er een bom afging, zo klonk het", vertelt de ooggetuige.

Ster advertentie
Ster advertentie