Up 2 Date

Vier agenten vervolgd voor rol bij dood Breonna Taylor

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vier agenten vervolgd voor rol bij dood Breonna Taylor

Vier Amerikaanse agenten worden vervolgd voor hun rol bij de dood van Breonna Taylor, meldt BBC News. De 26-jarige zwarte vrouw werd in 2020 doodgeschoten bij een inval in haar huis.

Politie-inval

Tijdens een nachtelijke politie-inval werd Taylor, een ziekenhuismedewerkster, doodgeschoten in de stad Louisville. Taylor sliep op het moment dat de agenten haar woning binnenstormden. De agenten voerden een huiszoekingsbevel uit naar aanleiding van een drugsonderzoek. De vriend van Taylor dacht dat de agenten, die geen politieuniform droegen, inbrekers waren en loste één schot. De agenten losten in totaal 32 schoten, waarbij Taylor door meerdere kogels werd geraakt.

Onbegrip

Een paar maanden geleden heerste er veel onbegrip over de rechtszaak rondom de doodgeschoten Taylor. Er werd namelijk maar één politieagent vervolgd en niet voor de dood van Taylor, maar voor het in gevaar brengen van haar buren. Vervolgens werd hij ook nog eens vrijgesproken.

Het overlijden van Taylor, George Floyd en andere zwarte Amerikanen door politiegeweld leidde in 2020 wereldwijd tot Black Lives Matter-protesten tegen racisme.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie