Up 2 Date

'Donny M. bekent doden en ontvoeren van 9-jarige Gino'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Donny M. bekent doden en ontvoeren van 9-jarige Gino'

De 22-jarige Donny M. heeft tijdens een politieverhoor bekend dat hij de 9-jarige Gino heeft ontvoerd en gedood. Dat meldt 1Limburg. Gino raakte in juni vermist, waarna zijn lichaam een aantal dagen later werd gevonden in Geleen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen reactie

Hoewel moordverdachte Donny M. inmiddels zijn kant van het verhaal met de politie heeft gedeeld, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten daar 'op dit moment' niet op in te kunnen gaan. Ook M.'s advocaat Sjanneke de Crom weigerde in te gaan op vragen van 1Limburg over de bekentenis. Nabestaanden van de 9-jarige Gino besloten ook geen reactie te geven. "Wij wachten het onderzoek af", zei Peter Smit, die namens de familie het woord voert.

DNA gevonden

Behalve de bekentenis heeft 1Limburg nog meer informatie weten te bemachtigen. Zo is volgens bronnen het dna van Donny M. gevonden op de step van het slachtoffer. Die step werd op 2 juni gevonden. Gino werd op 1 juni voor het laatst gezien bij een speeltuin in Kerkrade. Drie dagen later werd zijn lichaam gevonden bij een woning in Geleen, nadat M. de opsporingsdiensten wees op de plek waar het lichaam van Gino lag.

Zedenverleden

Donny M. heeft een zedenverleden. In 2017 heeft hij namelijk twee jongens bedreigd, mishandeld en zeker één van hen seksueel misbruikt. In december van dat jaar werd hij veroordeeld tot bijna vijf jaar jeugddetentie en moest hij een klinische behandeling ondergaan bij een instelling die geestelijke gezondheidszorg biedt aan jongeren tot 23 jaar. Deskundigen stelden destijds onder meer een autistische stoornis bij M. vast.

14 september

Op 14 september zal Donny M. voor het eerst in een openbare zitting voor de rechter verschijnen. Voorlopig wordt hem moord, ontvoering en het bezit van kinderporno ten laste gelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie