Up 2 Date

Wist je dat het vandaag Wereldvluchtelingendag is?

foto: facebook/aljazeera
  1. Newschevron right
  2. Wist je dat het vandaag Wereldvluchtelingendag is?

Misschien is het je ontgaan, maar vandaag is het Wereldvluchtelingendag. Dat is een speciale dag die in 2001 door de Verenigde Naties in het leven is geroepen om mensen jaarlijks op 20 juni bewust te maken van de situatie van vluchtelingen. We praten inmiddels over meer dan 68 miljoen mensen die wereldwijd gedwongen zijn om door oorlog, geweld of vervolging hun land te verlaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schokkende cijfers

De cijfers van de Verenigde Naties zijn schokkend, want ongeveer 25,4 miljoen van die 68 miljoen mensen wordt gezien als een vluchteling. Nog schokkender is misschien dat meer dan de helft van daarvan kinderen zijn. De meeste vluchtelingen, zo'n 55%, komen uit Syriƫ, Afghanistan of Zuid-Soedan.

Waar is de EU?

Van al die miljoenen vluchtelingen krijgt zo'n 85% onderdak in een ontwikkelingsland. Turkije biedt wereldwijd het meest onderdak aan vluchtelingen, gevolgd door Pakistan en Oeganda. Opvallend genoeg is Duitsland het enige land binnen de Europese Unie dat in de top tien staat van landen die vluchtelingen onderdak biedt. Waar blijft de rest?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie