Up 2 Date

DNA-gegevens van miljoenen klanten "afkomst-tester" 23andMe gehackt

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. DNA-gegevens van miljoenen klanten "afkomst-tester" 23andMe gehackt

Een van de grootste bedrijven die DNA-testen aanbiedt, 23andMe,
is gehackt. Mensen doen vaak dit soort testen om meer te weten te komen over hun genetische achtergrond en voorgeslacht (migratieachtergrond e.d., red.)De hackers hebben toegang verkregen tot de DNA-gegevens van
miljoenen mensen wereldwijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dark web

Begin oktober sloegen de hackers al toe. Maar nu, ruim een maand later, begint pas duidelijk te worden hoe omvangrijk de schade is. 23andMe heeft bevestigd dat de gestolen DNA-gegevens te koop zijn aangeboden op het dark web. In een verklaring liet het bedrijf weten dat het gaat om informatie over stambomen en gezondheidsinformatie, zoals familieziektes.

Nederlandse gegevens

23andMe bevestigde dat de gegevens van 6,9 miljoen mensen zijn gehackt. De services van het bedrijf zijn ook beschikbaar in Nederland. De Autoriteit Persoonsgegevens (APG) heeft tot nu toe nog geen melding gehad over gelekte gegevens van Nederlanders. Een woordvoerder van de APG benadrukt echter dat het Amerikaanse bedrijf nog bezig is met het onderzoek. Het bedrijf roept hun bestaande klanten op om hun wachtwoorden te veranderen en voeren vanaf heden een verplichte tweestapsverificatie in voor de website.

Ster advertentie
Ster advertentie