STER Advertentie
STER Advertentie

Deze 'Dancing Doctor' vrolijkt zieke kinderen op

Donderdag 13 september 2018 - 16:05 uur

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De dansvideo's van Tony Adkins gaan momenteel de hele wereld over. Deze Amerikaanse zorgprofessional staat er namelijk om bekend dat hij zijn patiënten op weet te vrolijken met dans en muziek. Het heeft hem de bijnaam Dancing Doctor opgeleverd.

Opvrolijken

Het begon allemaal toen Tony een jonge patiënt kreeg die na een lang ziekbed erg depressief begon te worden. De dokter dacht na over een manier om hem weer op te vrolijken en bedacht toen dat dansen hem altijd heel blij maakte. De volgende keer dat hij de jongen zag begon hij daarom samen met hem te dansen op muziek en dat werkte. 

Inmiddels danst hij met veel patiënten uit het ziekenhuis om weer een lach op hun gezicht te toveren. Volgens hem is lachen een belangrijke manier om pijn te bestrijden. Ook wil hij op deze manier proberen de magie van de kinderjaren van de zieke kids te beschermen, ondanks dat ze in het ziekenhuis liggen. In Good Morning America vertelt hij over zijn opmerkelijke werkwijze: "Als medisch zorgprofessional is je altijd aangeleerd om op een bepaalde manier te denken, maar ik wilde een stap verder gaan door muziek in te zetten als mijn manier om een connectie met de patiënten te maken."

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.38965-deze-dancing-doctor-vrolijkt-zieke-kinderen-op"}