Up 2 Date

Meek Mill's REFORM Alliance zorgt voor drie wetswijzigingen in Michigan

foto: Instagram: meekmill/reformfoto: Instagram: meekmill/reform
  1. Newschevron right
  2. Meek Mill's REFORM Alliance zorgt voor drie wetswijzigingen in Michigan

Op aandringen van Meek Mill en Jay-Z's REFORM Alliance heeft de Amerikaanse staat Michigan gisteren een aantal wetten aangenomen die van grote invloed zullen zijn op het huidige systeem van reclassering en voorwaardelijke vrijlating.

Drie wetten

REFORM Alliance pleitte voor drie wetswijzigingen en er is goed nieuws: alle drie zijn aangenomen! De wetswijzigingen zullen een grote impact hebben op de huidige gang van zaken in het strafrechtsysteem van Michigan. Door de wetswijzigingen krijgen ex-gevangenen een beter vooruitzicht en hoeven ze bijvoorbeeld niet meer voor kleine overtredingen terug de cel in. Zo focust een van de wetswijzigingen zich op een meer persoonlijke aanpak bij overtredingen tijdens de proeftijd. Na de wetswijzigingen word je niet meer direct teruggestuurd naar de gevangenis, maar word er gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van het geval en een beslissing op maat gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

Meek Mill is trots op het nieuws en schrijft op Instagram; ''De rechter geeft me een taakstraf... mij kennende, ben ik al in de gemeenschap om de mensen te helpen.'' Op de Instagram-pagina van Reform wordt de Gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer bedankt voor het ondertekenen van de wetten: ''Het zal ervoor zorgen dat duizenden mensen nu wel zullen slagen in het leven.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reform Alliance

REFORM Alliance begon nadat Meek Mill in 2017, na kleine 'technische overtredingen' tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating, onterecht weer in de gevangenis werd geplaatst. Hij zou twee tot vier jaar moeten uitzitten, maar door steun van het publiek en zijn advocaten kwam hij na één jaar alweer vrij. Toen kwam het besef: er zijn veel meer anderen die hetzelfde meemaken, maar niet dezelfde middelen hebben. Na zijn vrijlating begon Meek zich voor deze mensen in te zetten. Door het rechtssysteem te wijzigen hoopt hij zo veel mogelijk mensen te helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie