Up 2 Date

Opnieuw tientallen babylijkjes gevonden in uitvaartcentrum Detroit

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw tientallen babylijkjes gevonden in uitvaartcentrum Detroit

Opnieuw heeft de politie een bizarre vondst gedaan in een uitvaartcentrum in Detroit. Daar werden 63 foetussen gevonden in dozen en vrieskisten. Vorige week werden er ook al 11 lichamen van baby's ontdekt in een plafond van een ander uitvaartcentrum in de Amerikaanse stad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vondst

De politie vond de 63 foetussen bij Penny Funeral Home. Er werden 36 ongeboren baby's in dozen aangetroffen en 27 zaten in diepvriezers. Volgens de politiechef zijn er meerdere mogelijkheden waarom het uitvaartcentrum de foetussen verstopt had. Er kunnen financiële redenen voor zijn of wellicht had het bedrijf geen geschikte toestemming of vergunning. Na de vondst werd de licentie van het uitvaartcentrum meteen ingetrokken.

reactie

Het uitvaartcentrum zelf heeft ook een verklaring naar buiten gebracht waarin ze beweren volgens de wet te hebben gehandeld. In de brief staat dat de foetussen van nabijgelegen ziekenhuizen afkomstig zijn. Omdat de ouders van deze ongeboren baby's geen interesse of geld hadden voor een uitvaart, mochten het centrum foetussen niet begraven. Daar is namelijk toestemming van de ouders voor nodig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie