Up 2 Date

Afrika eindelijk verlost van polio

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Afrika eindelijk verlost van polio

Afrika kan zichzelf eindelijk polio-vrij noemen. Het continent kampte decennialang met de vreselijke ziekte, maar volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is dat verleden tijd.

Afrika is vrij van polio

Volgens de organisatie is Nigeria nu namelijk ook vrij van het poliovirus en aangezien dat het laatste land was waar het virus nog heerste, is het hele continent verlost van het virus.

'Een dag om te vieren'

De hoogste leider van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, noemt het "een van de grootste successen voor de volksgezondheid ooit" en zegt dat zijn "Afrikaanse broeders en zusters dit hebben te danken aan wetenschap en aan solidariteit"."Vandaag is een dag om te vieren en om hoop te houden", schrijft hij op het Twitteraccount van de WHO.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevolgen van de ziekte

Polio is een zeer besmettelijke ziekte waar nog altijd geen geneesmiddel voor bestaat. Wel is er een vaccin dat een leven lang tegen de aandoening beschermt. De meeste mensen wereldwijd zijn daarom beschermt tegen het virus. Mensen die besmet raken met het virus krijgen last van verlammingsverschijnselen, die blijvend kunnen zijn. Wanneer deze verschijnselen voor verlamming van de ademhaling zorgen, kan het dodelijke gevolgen hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie