Naar homepage
Up 2 Date

Steeds meer jongeren boeken hotelkamers om te feesten

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Steeds meer jongeren boeken hotelkamers om te feesten

Als we ooit op een dag terug zullen blikken op de coronacrisis, zullen we waarschijnlijk heel vaak denken aan al die gemiste feestjes. Veel jongeren hebben het daar moeilijk mee en bedenken daarom nieuwe manieren om tóch te feesten. Zo zou er in de afgelopen weken een trend zijn ontstaan van jongeren die hotelkamers boeken voor fissa's.

Escalaties

De politie kan niet precies vertellen om wat voor incidenten het gaat. Het zou in ieder geval gaan om situaties waarbij een volwassene een kamer huurde en 'een stel jongeren daar aan het chillen was en allerlei dingen deed'. Het zorgde meerdere keren voor escalaties, waardoor hotels de politie inschakelden. "Normaal gaan die jongens ergens bij elkaar zitten in een tent, maar dat kan nu niet", zegt een woordvoerder van de politie tegenover het Parool. "Thuis is ook geen mogelijkheid, omdat hun ouders er zijn. Dus wijken ze uit naar hotels."

Lachgas, roken en drugsgebruik verboden

Manager Thymens Simons van het Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kan erover meepraten. "We hebben continu met feestende jongeren te maken", zegt hij tegenover Het Parool. "We zien dat het aantal jongeren in alle hotels is toegenomen, nu hotelkamers betaalbaarder zijn geworden. [...] Weigeren bij binnenkomst op uiterlijk kan natuurlijk niet. Daarom hebben we strenge maatregelen genomen."

In het hotel van Simons geldt een zogenaamd zerotolerancebeleid. Zowel lachgas als roken en drugsgebruik zijn ten strengste verboden. Die huisregels worden bij binnenkomst meteen uitgelegd door het hotelpersoneel. "Als we er toch achter komen, worden ze per direct het hotel uitgezet. Het gebeurt meerdere keren per week dat we gasten buitenzetten."

Nachtportiers mishandeld

Eind vorige maand liep het nog uit de hand toen twee nachtportiers van het hotel werden mishandeld. Dit nadat zij de toegang weigerden aan bezoekers met lachgas. De portiers moesten ter controle naar het ziekenhuis. Daar bleek bij één van de twee een stuk kaak afgebroken te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie