Up 2 Date

Vandaag minder treinen door het hele land vanwege personeelstekort bij NS

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vandaag minder treinen door het hele land vanwege personeelstekort bij NS

Vandaag rijden er op veel trajecten een stuk minder of zelfs helemaal geen treinen vanwege personeelstekorten bij NS. Dat heeft de spoorwegmaatschappij gisteravond laten weten.

Treinreis zorgvuldig plannen

Tussen Utrecht Centraal en Almere Centrum rijden tot 19:30 uur geen treinen. Reizigers worden aangeraden om via Weesp om te reizen en zijn ongeveer vijftien minuten langer onderweg. Daarnaast rijden er op de trajecten tussen onder andere Utrecht en Rotterdam Centraal, Schiphol en Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal en Alkmaar minder treinen. De NS roept reizigers op om hun treinreis zorgvuldig te plannen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Iets drukker"

De NS liet gisteren weten dat het "iets drukker kan zijn" in de treinen die wel rijden. "Maar dat leidt niet tot problemen. Gemiddeld genomen vervoeren we 80 procent van de mensen ten opzichte van 2019. De treinen zitten dus nog niet vol, dat helpt nu wel."

Volgende week ook minder treinen

De NS kondigde ook aan dat er komende week minder treinen tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem rijden. De NS komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT'ers, monteurs, veiligheids- en servicemedewerkers en winkelpersoneel op de stations. Momenteel staan er bij de spoorwegen ruim 1100 vacatures open.

Ster advertentie
Ster advertentie