Up 2 Date

Met de trein naar Milaan, Venetië of Wenen: TUI gaat Europese nachttreinen rijden

foto: Shutterstock | Venetië
  1. Newschevron right
  2. Met de trein naar Milaan, Venetië of Wenen: TUI gaat Europese nachttreinen rijden

Er komen binnenkort meer duurzame manieren om een Europees stedentripje te boeken, want TUI gaat het netwerk van nachttreinen volgende week uitbreiden. De touroperator gaat reizen aanbieden naar zes Europese steden: Milaan, Venetië, Florence, Wenen, Praag en Kopenhagen.

Vervanging vliegtuig

In samenwerking met GreenCityTrip wil TUI nachttreinen laten vertrekken vanuit Amsterdam en Utrecht. Je stapt dan om 16.30 of 20.00 uur in om de volgende ochtend tussen 8.00 en 11.00 uur aan te komen op je bestemming.

Met de uitbreiding wil het bedrijf zich meer richten op duurzame vakanties. De reisorganisatie nam daarom eerder al afscheid van vluchten naar Parijs, maar bij de nieuwe steden is dat niet het geval. "We zetten de trein graag in de schijnwerpers als het een gelijkwaardige vervanging kan zijn voor het vliegtuig. En ook waar het geen vervanging is maar een waardevolle aanvulling, willen we het onder de aandacht brengen."

Nachttreinen

GreenCityTrip doet al sinds oktober aan nachttreinen vanuit Nederland naar verschillende steden in Europa. TUI bood ook al treinreizen aan, maar dat gaat om de internationale NS-treinen of de Thalys naar Parijs, die overdag rijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie