Up 2 Date

Voorzitters Volt stappen op na ophef over Gündogan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voorzitters Volt stappen op na ophef over Gündogan

Peter Paul de Leeuw en Sacha Muller, de twee voorzitters van Volt Nederland, stappen op vanwege de kwestie rondom Nilüfer Gündogan. Dat maakte het Volt-bestuur zondag bekend tijdens een partijcongres in Den Bosch.

Niet te combineren

De twee geven aan dat ze hun werkzaamheden voor de partij niet meer kunnen combineren met de rest van hun leven. Muller, die al sinds het begin van de affaire-Gündogan thuiszit met een burn-out, zegt dat ze haar bestuursfunctie niet kan combineren met haar gezin.

Partijgenoot De Leeuw omschrijft de afgelopen periode als intensief. "De afgelopen tijd was dit bijna een fulltime job. Ik heb het daar heel zwaar mee gehad", vertelt hij. De Leeuw heeft een eigen bedrijf en kan dat niet meer combineren met zijn voorzitterschap. "Met heel dubbel gevoel leg ik daarom ook mijn co-voorzitterschap neer samen met Sacha." Bestuurslid Emmy Mol neemt nu het stokje over als interim-voorzitter.

Ongewenst gedrag

Gündogan werd eind februari de Tweede Kamerfractie uitgezet wegens meerdere meldingen over ongewenst gedrag. In NRC deden meerdere slachtoffers hun verhaal. Het kamerlid zou onder meer seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt, een collega in zijn nek hebben gezoend en aan de billen van andere collega's hebben gezeten.

Schorsing

De rechter oordeelde eerder dat de schorsing van Gündogan niet terecht was, maar Volt kondigde onlangs aan in hoger beroep te gaan tegen dat vonnis. Bij talkshow Jinek vertelde Gündogan dat ze overweegt om haar aangifte tegen Volt uit te breiden. Dat was voor de partij de aanleiding om haar te royeren.

Ster advertentie
Ster advertentie