Up 2 Date

Gündogan volgens rechter onterecht uit partij gezet door Volt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gündogan volgens rechter onterecht uit partij gezet door Volt

De rechtbank in Amsterdam heeft woensdag bepaald dat Tweede Kamerpartij Volt politica Nilüfer Gündogan weer moet toelaten tot de Kamerfractie. De partij besloot onlangs om Gündogan uit de fractie te zetten vanwege meldingen over grensoverschrijdend gedrag, maar volgens de rechter heeft Volt ''te voortvarend een onjuiste weg bewandeld''.

Onterecht

De rechtbank laat in een verklaring weten dat zowel de schorsing als de beëindiging van Gündogans fractielidmaatschap onterecht zijn en moeten worden teruggetrokken door Volt. Ook moet de partij haar een schadevergoeding van vijfduizend euro betalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Te hard van stapel gelopen'

Volt zette Gündogan op 28 februari uit de fractie nadat er meldingen over grensoverschrijdend gedrag waren binnengekomen. De politica stapte naar de rechter om het besluit terug te draaien en vroeg om een schadevergoeding vanwege reputatieschade.

''Volt heeft waarschijnlijk in alle oprechtheid gemeend het juiste te doen, maar is hierbij te hard van stapel gelopen'', aldus de voorzieningenrechter. Volgens de rechter liet de ''jonge en relatief onervaren partijleiding'' zich te veel beïnvloeden door de maatschappelijk crisis die was ontstaan na de BOOS-aflevering over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice Of Holland.

Opgelucht

Gündogan laat in een verklaring op Twitter weten opgelucht te zijn met het vonnis van de rechter en verheugt zich erop om haar werk te hervatten. ''Uiteraard hoop ik dat met deze uitspraak definitief een begin kan worden gemaakt met de zuivering van mijn naam'', valt er onder meer te lezen.

De politica gaat spoedig in gesprek met Volt om te bespreken of en wanneer ze terugkeert binnen de partij. "Ik hoop dat mijn partij ondanks deze dwaling hier lering uit kan trekken. Ook ik zal lering trekken", zegt ze daarover in de verklaring. Volt liet eerder al weten excuses aangeboden te hebben en graag in gesprek te willen om de verstoorde relatie te bespreken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie