Up 2 Date

New York krijgt voor het eerst vrouwelijke politiecommissaris

foto: YouTube: News12
  1. Newschevron right
  2. New York krijgt voor het eerst vrouwelijke politiecommissaris

New York krijgt voor het eerst in zijn 176-jarig bestaan een vrouwelijke politiechef. Dat maakte de aanstaande burgemeester Eric Adams deze week bekend aan de lokale media.

Hoogste functie

Burgemeester Adams was in het verleden zelf ook werkzaam bij de politie in New York. Hij benoemt Keechant Sewell tot politiechef in de regio, de hoogste functie voor een medewerker bij de politie. ''Keechant Sewell is een bewezen misdaadbestrijder met de ervaring en emotionele intelligentie om zowel de veiligheid die New Yorkers nodig hebben als de gerechtigheid die ze verdienen te bieden'', zei Adams in een verklaring die door de krant New York Times werd gepubliceerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stap in de goede richting

Het is voor het eerst dat een vrouwelijke agent, het hoofd van de politie wordt in New York. Het NYPD (New York Police Department) is het grootste politiedepartement van de Verenigde Staten. Sewell werkt al 23 jaar bij de politie in Nassau County, een district op Long Island, dat tegen de stad New York aan ligt en geeft er nu leiding aan de rechercheafdeling. Ze wordt de derde politiechef van kleur in New York.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie