Up 2 Date

12-jarige jongen wint rechtszaak van vader over coronavaccin

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 12-jarige jongen wint rechtszaak van vader over coronavaccin

Een 12-jarige jongen uit Groningen die zijn vader voor de kinderrechter sleepte, omdat hij van hem geen coronavaccinitaie mocht nemen, is in het gelijk gesteld. De jongen wilde zich laten vaccineren, omdat hij graag zijn oma met uitgezaaide longkanker wilde zien en haar geen risico wilde laten lopen. Dat meldt RTV Noord.

Toestemming

De tiener, die momenteel in de brugklas zit, mocht zich niet laten vaccineren van zijn vader, omdat hij bang is dat het vaccin op korte termijn een ernstige hartzieke veroorzaakt en voor onvruchtbaarheid zorgt. De moeder van de jongen, die van de vader is gescheiden en een slechte verstandhouding heeft met hem, gaf wel toestemming voor een coronavaccinatie.

Gelijk

Voor kinderen tot en met zestien jaar geldt dat ze toestemming moeten hebben van beide gezaghebbende ouders om zich te mogen vaccineren. Omdat het de jongen niet lukte om toestemming van zijn vader te krijgen, vroeg hij de kinderrechter om hulp. Die gaf hem gelijk. Volgens de rechter weegt het belang van het kind bij vaccinatie zwaarder dam de zorgen van de vader over gezondheidsrisico's.

De tiener mag zich nu direct laten vaccineren, ongeacht of zijn vader nog in beroep gaat tegen de uitspraak.

Ster advertentie
Ster advertentie