Up 2 Date

GGD-medewerkers verdacht van fraude met vaccinatiebewijzen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. GGD-medewerkers verdacht van fraude met vaccinatiebewijzen

De GGD heeft een aantal medewerkers op non-actief gezet nadat zij mogelijk hebben gefraudeerd met vaccinatiebewijzen. Dat meldt GGD GHOR Nederland, dat momenteel nog onderzoek doet. Het is onbekend om hoeveel medewerkers het gaat en in welke regio's er precies is gefraudeerd.

Valse vaccinatieregistraties

Een aantal GGD-medewerkers in verschillende regio's zouden fraude hebben gepleegd door op aanvraag valse vaccinatieregistraties te maken. Hierdoor konden mensen onterecht over een QR-code beschikken. De GGD-medewerkers konden dat doen, omdat ze vanwege hun werkzaamheden toegang hadden tot het systeem.

Tegen de medewerkers is aangifte gedaan. Vandaag werd er al een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn opgepakt. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.

QR-code

Vanaf aanstaande zaterdag 25 september wordt het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om via je coronapas een QR-code te tonen bij concerten, festivals, bioscopen, theaters, evenementen, professionele sportwedstrijden en in de horeca (behalve afhaalrestaurants en op terrassen). Een coronatoegangsbewijs krijg je door middel van volledige vaccinatie, een negatieve test of na genezing.

Ster advertentie
Ster advertentie