Up 2 Date

IS-aanhangers zenden gruwelijke onthoofdingsvideo naar vrienden Scandinavische slachtoffers

foto: Imlil, Marokko. / EPA
  1. Newschevron right
  2. IS-aanhangers zenden gruwelijke onthoofdingsvideo naar vrienden Scandinavische slachtoffers

Aanhangers van IS hebben een video van de walgelijke onthoofding van een Scandinavische toeriste in Marokko naar vrienden van de toeriste gestuurd, meldt Daily Mail.

privébericht

Op de gruwelijke video schijn je te zien hoe een man schreeuwt en met een lang mes één van de twee wandelaars die de vermoedelijke IS-terroristen vermoord hebben onthoofdt. Er wordt nu beweerd dat de beelden via een privébericht naar vrienden van de Scandinavische vrouw, Louisa Vesterager Jespersen, verstuurd zijn.

Het is niet precies duidelijk wie de beelden heeft gestuurd, maar er wordt gedacht dat het gaat om aanhangers van IS. Het is mogelijk dat de aanvallers de telefoon van Louisa hebben meegenomen en toegang hebben gekregen tot haar contacten.

wandelen

De 24-jarige Louisa uit Denemarken en haar vriendin Maren Ueland (28) uit Noorwegen werden gisteren dood gevonden in de buurt van het dorp Imlil, in het hoge Atlasgebergte van Marokko. Daar waren zij wezen wandelen. Volgens een tweet van New York Times-correspondent Rukmini Callimachi is door een Europese functionaris bevestigd dat de onthoofdingsvideo naar vrienden van de vermoorde Deense is gestuurd.

In de video is ook te horen dat de daders zeggen dat de moorden wraak zijn voor de luchtaanvallen die door Westerse landen worden uitgevoerd in de strijd tegen IS in het door oorlog verscheurde Syrië.

"Dit is voor Syrië. Hier zijn de hoofden van uw Goden. Dit is als wraak voor onze broeders in Hajin."

De lichamen van de vermoordde Maren en Louisa zijn vandaag naar Kopenhagen overgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie