Up 2 Date

AMBER Alert had storing tijdens zoektocht naar vermist Belgisch jongetje Dean (4)

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. AMBER Alert had storing tijdens zoektocht naar vermist Belgisch jongetje Dean (4)

De politie kampte met een storing bij AMBER Alert gedurende de zoektocht naar het vermiste Belgische jongetje Dean (4). Dat meldt de politie vandaag middels een nieuwsbericht.

Bericht handmatig verspreiden

Door de storing heeft het waarschuwingsbericht minder mensen bereikt dan had gemoeten. Toen de politie het bericht wilde verspreiden liepen ze zogezegd tegen een technisch knelpunt aan, waardoor er gebruik gemaakt moest worden van een noodprocedure. In plaats van automatisch moest het bericht handmatig verspreid worden. In de loop van de handmatige procedure werd de Amber Alert gestaakt, omdat het vierjarige jongetje uiteindelijk dood werd aangetroffen. Volgens de politie was het bereik van het bericht wel groot. Echter is het niet duidelijk hoeveel minder mensen zijn bereikt door de storing.

Mensen informeren

Met een AMBER Alert worden in een korte tijd veel mensen gewaarschuwd als de politie het vermoeden heeft dat het leven van een vermist kind in gevaar is. Via een AMBER Alert kan de politie mensen informeren via verschillende media, waaronder televisie, radio en internet.

Gevonden in Zeeland

Dean werd zondagavond dood gevonden in Zeeland. Het vierjarige jongetje werd sinds 12 januari vermist. Zijn ontvoerder, Dave de K., was een vriend van zijn moeder. De twee zouden ruzie hebben gekregen, waarna De K. Dean meenam. Volgens Belgische media had De K. al een celstraf van tien jaar uitgezeten nadat hij een tweejarig jongetje dusdanig mishandelde dat hij om het leven kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie