STER Advertentie
STER Advertentie

David Bijker vreesde voor leven van vrouw en kinderen in Sri Lanka

Zondag 21 april 2019 - 16:44 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Producent David Bijker komt al twintig jaar in Sri Lanka en werkt daar momenteel aan een documentaire voor Bijker Film & TV. Hij vreesde vandaag voor het lot van zijn vrouw en drie kinderen. Zij waren vandaag onderweg van het vliegveld naar een hotel in Negombo, waar ook een aanslag op een hotel is gepleegd. "Ik heb dat hotel meteen gebeld en gelukkig waren zij en onze drie kinderen veilig", aldus David.

Lees ook: Zeker 290 doden en 500 gewonden bij meerdere aanslagen in Sri Lanka

Omgekomen vrienden

Het gezin van David Bijker is veilig, maar toch was er ook slecht nieuws. Hij kreeg vandaag te horen dat een paar vrienden van hen zijn omgekomen bij het paasontbijt in het Shangri-La Hotel. "Het is gebeurd op plekken waar wij vaak komen. Ik ben er afgelopen week nog geweest."

Fantastisch land

David Bijker vindt het verschrikkelijk dat de Sri Lankaanse bevolking na jaren van oorlog weer geconfronteerd worden met dit soort geweld. Toch blijft hij positief: "Het is een fantastisch land, de mensen zijn vriendelijk en ik kom er graag. Wat een paar idioten doen, verandert daar niets aan."

Populair op FunX.nl

  • Woning en auto van Lexxxus beschoten

  • VIDEO: PlayStation 5 laadt veel sneller dan PS4 Pro

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Nomineer je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards

  • Ga als een gladiator de strijd tegen kaalheid aan!

  • Releasedatum John Wick: Chapter 4 bekendgemaakt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.41765-david-bijker-vreesde-voor-leven-van-vrouw-en-kinderen-in-sri-lanka"}