Up 2 Date

4-jarig kind twee dagen alleen thuis na dood moeder

foto: GoFundMe: Sahrona Appel
  1. Newschevron right
  2. 4-jarig kind twee dagen alleen thuis na dood moeder

Een 4-jarig kind werd afgelopen zaterdag in Beverwijk alleen thuis aangetroffen, nadat zijn moeder twee dagen eerder was overleden aan waarschijnlijk een hartstilstand. Sahrona, de zus van de overleden Mariska, vertelt aan RTL Nieuws dat het kind "dacht dat zijn moeder sliep en hij bij haar bleef tot ze weer wakker zou worden".

Hartstilstand

Sahrona kreeg afgelopen donderdag, precies een week geleden, een belletje van haar zus. Ze miste de oproep en belde Mariska een kwartier later terug. ''Ze nam toen al niet meer op, terwijl ze dat normaal altijd doet. Dat moet dus het moment zijn geweest dat ze is overleden'', vertelt Sahrona.

Mariska had al lange tijd te kampen met gezondheidsproblemen, waaronder suikerziekte en twee trombosebenen. De familie vermoedt dat de hartstilstand veroorzaakt werd door een bloedpropje dat vanwege de trombose los was geschoten.

Hondenbrokken en snoep

Het 4-jarige zoontje van Mariska was op het moment van overlijden samen met de hond thuis. "Hij heeft alles heel bewust meegemaakt", vertelt Sahrona. "Hij dacht dat ze sliep. Daarom is hij zelf ook maar naar bed gegaan. De volgende dagen heeft hij zijn honger gestild door hondenbrokken en snoep te eten, zo heeft hij verteld. Het is heel zielig."

Sahrona schakelde na een dag de politie in, toen ze erachter kwam dat andere familieleden ook geen contact meer met Mariska konden krijgen. Die zijn het uiteindelijk het huis binnengegaan en troffen Mariska, haar zoontje en hun hond aan. ''Mariska had geregeld dat als er ooit iets met haar zou gebeuren, ik voor haar kind zou gaan zorgen. Ik zal dat dus nu gaan doen, zoals ze dat altijd heeft gewild.''

Doneeractie

De familie is een doneeractie gestart voor de uitvaart van Mariska. Het overgebleven geld wordt besteed aan de toekomst van haar zoontje. "We zijn heel dankbaar dat zoveel mensen daar aan bij willen dragen", zegt Sahrona.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie