STER Advertentie
STER Advertentie

Spaans jongetje (10) redt leven van Nederlander (64) die tussen rotsen was gevallen

Spaans jongetje (10) redt leven van Nederlander (64) die tussen rotsen was gevallen
Los Picos de Europa - Shutterstock

Donderdag 27 juni 2019 - 12:20 uur

|

Door:

Elize

De 10-jarige Rubén Lopez Rimadia uit Spanje is een echte held. Dankzij hem kon namelijk het leven van een 64-jarige Nederlander gered worden. De man was afgelopen zondag tijdens een bergwandeling in een diepe rotsspleet gevallen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevallen

De Nederlandse man was aan het wandelen in de bergen, maar raakte op een gegeven moment verdwaald. Hij moest volgens zijn gps-apparaat langs een smalle speet afdalen, maar dat ging niet helemaal goed. De man raakte zijn evenwicht kwijt en viel naar beneden. 

De man probeerde vervolgens in gebrekkig Spaans om hulp te roepen, maar wist niet of iemand hem hoorde. Hij was namelijk tijdens de val zijn gehoorapparaat verloren.

Zoeken

Uiteindelijk hoorde de 10-jarige Rubén, die met zijn ouders en zus in hetzelfde gebied aan het wandelen was, het geroep van de man. Hij probeerde contact te leggen met de man, maar dat lukte niet doordat de gevallen man zijn gehoorapparaat verloren was en hem niet kon horen. Rubén waarschuwde daarom zijn ouders en vervolgens gingen ze samen op zoek naar het slachtoffer. 

Hulpdiensten

Na een korte zoektocht had het gezin de man nog niet gevonden. Ze besloten de hulpdiensten in te schakelen. Niet veel later kwamen de Spaanse reddingsdiensten met een helikopter naar het gezin. Vanuit de helikopter lukte het de hulpdiensten om de man te vinden. De hulpverleners legden de man vervolgens op een brancard, takelde hem de helikopter in en brachten hem naar het ziekenhuis.

Herstellen

Het Spaanse gezin heeft later die middag nog een bezoekje aan de Nederlander in het ziekenhuis gebracht. De man heeft zijn rug gekneusd en zal als hij weer hersteld is, terugkeren naar Nederland.

Populair op FunX.nl

  • Famke Louise verdenkt Pussycat Dolls van nadoen clip

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld in lift na 'klagen' over racistisch carnavalslied

  • Latifah weg bij haar label: "Ik ben een leider, geen volger"