Up 2 Date

Pathé draait geen films meer waar zwarte pieten in voorkomen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Pathé draait geen films meer waar zwarte pieten in voorkomen

Pathé laat via Instagram weten geen films meer te tonen waar zwarte pieten in voorkomen. "Iedereen is bij ons welkom en moet zich ook welkom voelen".

alleen nog roetveegpieten

De bioscoopketen geeft aan alleen nog films met bijvoorbeeld roetveegpieten te laten zien. Oude of nieuwe films met zwarte pieten worden niet meer vertoond. "Wij vinden dat niemand zich gediscrimineerd moet voelen bij de films die wij vertonen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

racistische opmerkingen

In dezelfde post laat Pathé ook weten geen racisme te tolereren, naar aanleiding van een aantal racistische opmerkingen onder een trailer. "Je mag op social media je mening delen, maar doe je dat op onze pagina's, dan verwachten we dat je dit met respect doet."

niet de eersten

Het besluit van Pathé volgt nadat eerder al een aantal andere bedrijven besloten niks meer te willen steunen wat met Zwarte Piet te maken heeft. Zo stopte Bol.com al met de verkoop van producten waar Zwarte Piet op afgebeeld stond. Amazon en andere webshops volgden dit voorbeeld, maar ook Facebook en Instagram staan foto's en video's van Zwarte Piet niet langer toe.

genoeg is genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie