Up 2 Date

Deense politie zoekt Nederlandse verdachte (24) van moord en zware mishandeling

foto: Politie Denemarkenfoto: Politie Denemarken
  1. Newschevron right
  2. Deense politie zoekt Nederlandse verdachte (24) van moord en zware mishandeling

De Deense politie is op zoek naar een 24-jarige Nederlander die wordt verdacht van moord en zware mishandeling. De man zou in Kopenhagen een man hebben vermoord en een andere man 'bijzonder wreed' hebben mishandeld met een mes. Er is een internationaal arrestatiebevel afgekondigd.

Mishandeling en moord

In een hotel in de Deense hoofdstad werd vorige week zondag een 28-jarige man zwaar mishandeld. Hij overleed de dag erna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, aldus de politie.

Later op diezelfde dag werd er in een woning in Kopenhagen een andere man van 25 jaar oud meerdere keren in zijn lichaam gestoken. Ook werd zijn wang opgesneden en werd zijn linkeroor eraf gesneden. Over zijn situatie is niet veel bekend, maar hij zou wel bij bewustzijn zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet meer in Denemarken

De Deense politie heeft twee verdachten op het oog, waarvan eentje al is opgepakt. Dat is een 20-jarige Deense man. Er wordt gedacht dat de andere verdachte, de Nederlandse Yahye O., niet meer in Denemarken is. Daarom roepen ze buurlanden op om naar hem uit te kijken, aldus een persbericht. "We denken dat hij verblijft in of heeft gereisd door Zweden, Noorwegen - het gebied rond Oslo - en Noord-Duitsland. Maar omdat de verdachte een Nederlander is en banden heeft met Groot-Brittannië, zoeken wij ook in deze landen naar hem."

Gevaarlijk

Naast collega's van de politie in buurlanden vraagt Denemarken dus ook om hulp van de bevolking. "Vanwege de aard van de mishandeling doen we een beroep op iedereen die iets heeft gezien of weet waar de verdachte is." Daarbij wordt benadrukt dat de verdachte gevaarlijk is en dat mensen hem daarom niet zelf moeten benaderen, maar meteen de politie moeten inschakelen als ze hem zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie