Up 2 Date

'Nike begint dit weekend met het ontslaan van ongevaccineerde medewerkers'

  1. Newschevron right
  2. 'Nike begint dit weekend met het ontslaan van ongevaccineerde medewerkers'

Volgens een rapport van OregonLive is Nike van plan om vanaf dit weekend werknemers te ontslaan die niet gevaccineerd zijn. Medewerkers die zich niet kunnen laten vaccineren vanwege medische of religieuze redenen zijn vrijgesteld. Ook sportmerk Columbia zou hetzelfde overwegen.

E-mail

Nike heeft naar verluidt een e-mail gestuurd naar 14.000 in Beaverton (Verenigde Staten) gevestigde medewerkers die de vaccinatiedeadline van 1 december 2021 niet hebben gehaald. In de e-mail zou het volgende gestaan hebben:

''U heeft het verificatieproces niet voltooid en uit onze gegevens blijkt dat u geen goedgekeurde vrijstelling heeft. Als gevolg hiervan voldoet u niet aan het beleid en wordt uw dienstverband volgens de planning op zaterdag 15 januari 2022 beëindigd.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Juridisch mogelijk

In de staat Oregon, waar Beaverton ligt, was 10 januari 2022 de oorspronkelijke streefdatum voor werknemers om terug te keren naar kantoor en te werken volgens een hybride schema. De huidige ontwikkelingen met betrekking tot de omikronvariant hebben er echter voor gezorgd dat deze datum voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Ondanks het feit dat juridische obstakels er voor hebben gezorgd dat de overheid geen verplichtingen met betrekking tot vaccinaties op de werkvloer kan instellen, hebben bedrijven zelf wel de mogelijkheid om verplicht beleid in te voeren.

OregonLive meldt verder dat Columbia Sportswear, een ander kledingmerk dat ook in Oregon is gevestigd, Nike's voorbeeld zal volgen en vanaf 1 februari soortgelijke stappen zal ondernemen. Nike en Columbia hebben hierover nog geen officiële verklaringen afgelegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie