STER Advertentie
STER Advertentie

De apocalyps komt dichterbij volgens de ‘Doomsday Clock’

De apocalyps komt dichterbij volgens de ‘Doomsday Clock’
ANP

Vrijdag 24 januari 2020 - 09:19 uur

|

Door:

Freek

De wereld is volgens de Doomsday Clock heel dicht bij een apocalyps De klok staat symbool voor hoe dicht we zijn bij middernacht, dit staat voor een wereldwijde ramp zitten. De klok is vannacht verzet naar 100 seconden voor middernacht. Je kunt het zien als weer een conspiracy theory, maar achter het initiatief van de klok staan tientallen wetenschappers, die goed zijn voor meerdere Nobelprijzen. Misschien is de grote ellende toch dichterbij dan we denken.

Oplopende spanning

De klok wordt verzet als er ontwikkelingen zijn die invloed hebben op de wereldvrede. De reden voor het verzetten van dit jaar zijn de militaire spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran, het verzet van Noord-Korea om deel te nemen aan de vredesonderhandelingen, maar ook de klimaatverandering. De voorzitter van het collectief, de Bulletin of the Atomic Scientists, Robert Rosner zegt: “Wat wij vorig jaar 'het nieuwe abnormaal' noemden is blijkbaar een aanhoudende realiteit geworden. En het lijkt er niet beter op te worden."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog nooit eerder zo dichtbij

Het initiatief van de doomsday klok is in 1947 voor het eerst in het leven geroepen. De organisatie is opgericht door wetenschappers die mee hebben gewerkt aan de eerste atoombommen. De bekende Albert Einstein was vroeger ook verbonden met de organisatie. Het is nog nooit eerder gebeurd dat de klok zo dichtbij stond, ook niet tijdens de Koude Oorlog. De organisatie stelt voor dat Rusland en de VS weer om de tafel moeten om de afspraken van de Koude Oorlog te vernieuwen om zo een mogelijke kernoorlog te voorkomen.

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje