STER Advertentie
STER Advertentie

Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder
ANP XTRA

Woensdag 1 april 2020 - 12:10 uur

|

Door:

Thijn

Slecht nieuws voor rokers: vanaf vandaag worden pakjes sigaretten en shag weer een stuk duurder. Daarnaast wordt ook het aantal verkooppunten van tabak sterk verminderd en nemen de plekken waar nog gerookt mag worden ook af.

Een roker moet vanaf nu voor een pakje sigaretten gemiddeld een euro meer betalen, voor shag loopt dit zelfs op tot 2,40 euro. De regering heeft de accijnsverhoging doorgevoerd om de ongezonde gewoontes van Nederlanders zo veel mogelijk terug te dringen. Ondanks de nieuwe accijnzen behouden de pakjes sigaretten die tot en met 31 maart zijn geproduceerd voor nu nog wel dezelfde prijs. Het is tevens al de tweede keer dat de sigaretten duurder worden in 2020, in januari werden de pakjes namelijk ook al duurder gemaakt.

Lees ook: Dit verandert er in 2020: sigaretten duurder, maximumsnelheid omlaag

Ook treinstations nemen maatregelen

Daarnaast worden vanaf vandaag ook geen sigaretten meer verkocht op treinstations. Met die maatregel wil de NS stations steeds verder rookvrij maken. Eerder stelde ze daarom al een rookverbod in op stationshallen, liften en tunnels.

Schiphol wordt ook rookvrij

Ook Schiphol wil korte metten maken met sigaretten. Met ingang van deze week zijn ook op de luchthaven de laatste rookruimtes verdwenen en is het vliegveld daarmee volledig rookvrij.

Vapen goed alternatief?

Veel rokers zijn op zoek naar een alternatief voor hun sigaret en komen vaak uit bij vapen. FunX zocht eerder uit in hoeverre dat een 'veilig' alternatief is en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk veel gevaarlijker is dan men denkt...

 

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Cardi B begint Instagramaccount voor dochtertje Kulture (2)

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • Rutte niet blij met voetbalsupporters: "Gewoon je bek houden"

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'