Up 2 Date

Oud-Ajacied Tarik O. ontkent seksueel misbruik beschuldiging van eigen dochter

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud-Ajacied Tarik O. ontkent seksueel misbruik beschuldiging van eigen dochter

Oud-Ajacied Tarik O. ontkent de beschuldigingen van seksueel misbruik van zijn eigen dochter. Dit meldt advocaat Geertjan van Oosten via een persbericht op OSK Advocaten.

Tarik O.

Tarik O. ontkent stellig dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan iedere vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag richting zijn dochter, begint de verklaring. Daarnaast geeft de oud-profvoetballer aan dat hij zich ook niet schuldig heeft gemaakt aan andere strafbare feiten. In de verklaring staat verder dat de beschuldigingen zijn gemaakt door een ex-partner van O. met wie hij voor een lange tijd een slechte relatie had. "Door haar is hij al eerder onterecht met justitie in aanraking gekomen", aldus Van Oosten. De genoemde 'onterechte beschuldiging' heeft geresulteerd in een procedure bij de Spaanse rechtbank, waaronder O. "zeer gebukt is gegaan".

Spaanse rechter

Van Oosten legt uit dat zijn cliënt voor de schikking heeft gekozen, omdat hij duidelijkheid en rust wilde voor hem en zijn naasten. "De cliënt heeft getekend, hoewel hij dit alles als zeer onrechtvaardig en onbevredigend heeft ervaren", aldus de advocaat. Daarnaast legt hij uit dat de gekozen schikking niet betekent dat O. bekent schuldig te zijn. "Helaas zijn verdachten met regelmaat door omstandigheden genoodzaakt te kiezen voor een deal terwijl zij weten onschuldig te zijn."

Volgens de advocaat was de uitkomst van de Spaanse rechter onvoorspelbaar. Er hing O. een gevangenisstraf boven het hoofd van minimaal 2,5 jaar en maximaal 13 jaar. "Hij wilde dit risico uitsluiten en heeft onder druk ingestemd met een schikking. Dit houdt in dat hij een geheel voorwaardelijke straf opgelegd heeft gekregen." Daarnaast mag de oud-voetballer tien jaar Spanje niet meer in. Zijn ex-partner ging hiermee akkoord en zou hem niet verder vervolgen, met als voorwaarde dat O. een bedrag van tienduizend euro zou betalen.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie