Up 2 Date

Marco Borsato wordt vervolgd voor zedenfeit met minderjarig meisje

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Marco Borsato wordt vervolgd voor zedenfeit met minderjarig meisje

Marco Borsato wordt vervolgd vanwege een zedenfeit met een minderjarig meisje, dit meldt het Openbaar Ministerie. Het meisje en haar moeder hebben twee jaar geleden aangifte gedaan tegen de zanger vanwege onzedelijke betastingen.

Vervolgd

In december 2021 hebben een moeder en haar dochter aangifte gedaan tegen Marco Borsato vanwege ontucht. Het zou gaan om de dochter van een oud-medewerker die meer dan 25 jaar met hem bevriend was. Ze assisteerde hem onder meer op fanclubdagen. Het meisje is inmiddels 22 jaar en kent de zanger haar hele leven al. Uit het dagboek van het meisje kon de moeder opmaken dat haar dochter onzedelijk betast werd door de zanger tussen 2014 en 2019.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland heeft de zedenrecherche een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Het OM heeft het onderzoeksdossier zorgvuldig bestudeerd en vandaag heeft de officier van justitie de betrokkenen medegedeeld dat er is besloten de verdachte te vervolgen en de zaak voor te leggen aan de rechter. Wanneer de zaak daadwerkelijk voor de rechter komt, is nog niet bekend. Kort na de aangifte liet het OM weten dat de aangifte met voorrang wordt behandeld op andere zedenzaken.

Marco Borsato

Marco Borsato heeft zelf ook aangifte gedaan tegen de moeder en het meisje in kwestie. Hij beschuldigde de vrouw van het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht. De moeder was volgens hem schuldig aan uitlokking en medeplichtigheid.

Dit is niet de eerste aanklacht waar Marco Borsato mee te maken kreeg. Begin dit jaar ontstond er ook opschudding rondom de misstanden bij The Voice of Holland, waarbij de zanger als coach kandidaten begeleidde. Marco Borsato werd beschuldigd en aangeklaagd vanwege het betasten van zowel kandidaten als medewerkers die betrokken waren bij de talentenjacht. In maart werd echter bekend dat de zaak werd geseponeerd wegens een gebrek aan bewijs.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie