Up 2 Date

Ali B reageert op vervolging in 'The Voice'-schandaal: "Verbaast mij enorm"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B reageert op vervolging in 'The Voice'-schandaal: "Verbaast mij enorm"

Ali B heeft een statement uitgebracht naar aanleiding van het nieuws dat hij vervolgd wordt voor seksueel misbruik in het The Voice-schandaal. De rapper zegt verbaasd te zijn dat het Openbaar Ministerie (OM) de zaak niet heeft geseponeerd.

'Algeheel sepot'

Ali B wordt door het OM vervolgd voor drie zedenmisdrijven, waarvan één gerelateerd zou zijn aan The Voice of Holland. Een vierde aangifte werd geseponeerd, omdat er geen strafbaar feit zou zijn gepleegd, maar de voormalige The Voice-coach is van mening dat alle zaken geseponeerd moeten worden. "Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaast mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door druk van de publieke opinie", schrijft de rapper in het statement, dat hij via Instagram publiceerde. De rapper vervolgt door te zeggen dat hij "hemel en aarde heeft bewogen" om snelheid en duidelijkheid te krijgen in het onderzoek naar de zedenfeiten.

Ook deelt Ali B dat hij in overleg met het OM mediationgesprekken is aangegaan met de vrouwen die aangifte tegen hem hebben gedaan. "Deze gesprekken lopen en zijn zeer waardevol. We hebben het OM verzocht deze gesprekken af te wachten. Dat ze daar niet voor hebben gekozen is onbegrijpelijk, zeker nu deze binnen afzienbare tijd zouden worden afgerond."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie zedenmisdrijven

Vandaag maakte het OM bekend dat Ali B wordt vervolgd voor zedenmisdrijven met drie verschillende vrouwen. De 41-jarige rapper wordt ervan verdacht de misdrijven te hebben gepleegd in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Van deze feiten is volgens het OM slechts 1 gerelateerd aan The Voice of Holland. Tegen Ali B werd ook door een vierde vrouw, een voormalige TVOH-deelneemster, aangifte gedaan, maar die zal worden geseponeerd. "Deze aangifte is ook gerelateerd aan TVOH, maar uit de onderzoeksbevindingen is niet gebleken dat er sprake is van een strafbaar feit", aldus het OM.

'Dankbaar'

Naast Ali B gaat het OM ook The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen vervolgen voor één zedenmisdrijf. Nienke Wijnhoven, de ex-deelnemer van The Voice of Holland die aangifte van verkrachting deed tegen Rietbergen, heeft via haar advocaat Sébas Diekstra gereageerd op het nieuws over zijn vervolging. Ze liet weten dankbaar te zijn voor het gedegen en integere onderzoek van het OM en hoopt dat andere slachtoffers naar voren zullen treden.

Wijnhoven deed in 2018 mee aan The Voice of Holland. In dat jaar zou ze zijn verkracht door Rietbergen. Het seksueel misbruik zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio waar The Voice of Holland werd opgenomen. Vorig jaar besloot ze aangifte te doen tegen Rietbergen en haar verhaal te delen in de talkshow Beau.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie