Entertainment

Linda de Mol over impact The Voice-schandaal: "Professionele hulp gezocht"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Linda de Mol over impact The Voice-schandaal: "Professionele hulp gezocht"

In de nieuwste editie van het tijdschrift LINDA. laat Linda de Mol weten dat ze professionele hulp heeft gezocht na het uitkomen van de misstanden bij The Voice of Holland, waar haar man Jeroen Rietbergen bij betrokken was. In het stuk geeft ze verder aan honderd procent eerlijk te zijn over het feit dat ze niks wist van wat er zich allemaal afspeelde bij het programma.

Moeilijk

"Dit is met afstand de moeilijkste editorial dat ik ooit geschreven heb", begint Linda haar verhaal. "Zonder twijfel en bijgedachten. 100 procent eerlijk, zoals ik het persoonlijk ervaren en beleefd heb. Dat voelt kwetsbaar en ik heb echt al mijn moed moeten verzamelen om het te publiceren."

Depressief en eenzaam

Volgens Linda belandde ze in een "groot, diep, zwart gat" nadat de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht kwamen. Haar partner Jeroen Rietbergen kon niet anders dan bekennen dat hij zich schuldig had gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag en ging het huis uit. "Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten."

Daarnaast voelde Linda zich niet op haar gemak in het bijzijn van anderen. "Ik had zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee. Ik wilde de deur niet meer uit en geen vreemde mensen onder ogen komen. Ik sloot me op in mijn eigen huis, deed 's nachts geen oog dicht en kon alleen maar huilen", schrijft de presentatrice, die zich in de steek gelaten voelde. "Al was ik omringd door lieve vrienden en familie, ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld."

'Wist van niets'

In de periode na de uitzending kreeg Linda veel kritiek te verduren. Ook haar familie en kinderen werden geraakt door de haat die ze ontvingen. "Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij - door een niet-kloppende zin in Jeroens statement - een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice", aldus de presentatrice.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Professionele hulp

Door alle kritiek is Linda meer gaan nadenken over hoe ze haar toekomst vorm wil geven. "Ik weet het echt niet zeker, hoeveel ik ook van mijn vak houd en hoezeer het ook mijn enige houvast is momenteel, of ik uiteindelijk niet gelukkiger word als ik iets totaal anders ga doen met mijn leven", zegt Linda, die daarvoor ondersteuning heeft ingeschakeld. "Om die vraag te beantwoorden heb ik voor het eerst van mijn leven professionele hulp gezocht."

'Lieve mensen zijn met meer'

Linda wist onder meer dankzij gesprekken met goede vrienden uit het diepe dal te kruipen. Door een van de gesprekken besefte ze dat de kritiek slechts van een kleine groep kwam. "Het werd mijn mantra: de lieve mensen zijn met meer. En als je het zo gaat bekijken, ervaar je het ook zo."

De presentatrice probeert nu juist te kijken naar de mensen die er wel voor haar zijn geweest in de afgelopen periode. "Al die lieve mensen, duizenden echt, die de moeite hebben genomen mij te steunen door me een kaartje, brief of mail te sturen. Lieve collega's die appten, belden, langskwamen. Mijn familie die in een kring om me heen ging staan. Het is écht zo: de lieve mensen zijn met veel en véél meer. Het is de grootst denkbare troost geweest waarvoor heel, héél veel dank."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie