Films, Series & TV

John de Mol weigert interview voor nieuwe uitzending 'BOOS' over 'The Voice'-schandaal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. John de Mol weigert interview voor nieuwe uitzending 'BOOS' over 'The Voice'-schandaal

John de Mol heeft besloten geen interview te geven in de tweede uitzending van BOOS over het grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. De woordvoerder van De Mol laat in een verklaring aan diverse media weten dat de Talpa-baas geen zin heeft in een "welles-nietesdiscussie".

"Valse beschuldiging"

In de verklaring wordt gesproken over "nieuwe informatie waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen". Echter, volgens zijn woordvoerder zou daar niks van waar zijn. "Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was."

De Mol zegt zelf dat hij alleen op de hoogte was van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen. Hij was de muzikaal leider van The Voice of Holland en inmiddels de ex-vriend van Johns zus Linda de Mol. De Talpa-baas gaf in het eerste gesprek met BOOS-presentator Tim Hofman toe dat hij op de hoogte was van één melding en dat hij Rietbergen hierop had aangesproken.

Bewijs voor nieuwe beschuldiging

BOOS zegt in de uitzending van morgen met bewijs te komen dat John de Mol op de hoogte was van eerdere meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De Mol heeft Tim Hofman na het verzoek voor een tweede interview om inzage gevraagd in al het materiaal waarop die beschuldiging gebaseerd is. Naar verluidt is er in het geheim een gesprek tussen een anonieme persoon een vertrouwenspersoon van ITV opgenomen waarin de beschuldiging naar voren komt.

"De transcriptie van het opgenomen telefoongesprek was geanonimiseerd en geredigeerd. Mede daardoor was het gesprek nauwelijks te begrijpen. Dat maakte het lastig om daarop te reageren", staat er in de verklaring. "Wij hebben - gezien het belang van vertrouwelijkheid voor de rol van een vertrouwenspersoon - ernstige bedenkingen bij deze gang van zaken." Volgens de woordvoerder van De Mol geven de transcripties "geen nieuwe informatie" en is er "geen enkele concrete onderbouwing" van de aantijging.

The Voice-schandaal

In januari werd in BOOS naar buiten gebracht dat meerdere medewerkers van het programma The Voice Of Holland, waaronder Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen, zich schuldig maakten aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er lopen momenteel meerdere aanklachten tegen de betrokken personen. De aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag in BOOS zorgden ervoor dat het programma, dat al zo'n tien jaar werd uitgezonden, per direct van de buis werd gehaald.

Ster advertentie
Ster advertentie