Films, Series & TV

'BOOS' wint Zilveren Nipkowschijf voor uitzending over 'The Voice'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'BOOS' wint Zilveren Nipkowschijf voor uitzending over 'The Voice'

BOOS heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. Het programma kreeg die prijs voor de uitzending over The Voice, waarin onthullingen worden gedaan van seksueel wangedrag achter de schermen bij de talentenshow.

Zilveren Nipkowschijf

De Zilveren Nipkowschijf is een prestigieuze Nederlandse televisieprijs, vernoemd naar Paul Nipkow, die wordt gezien als de uitvinder van de televisie. Het is de eerste keer dat de award wordt uitgereikt aan de makers van een online programma. Presentator Tim Hofman en eindredacteur Marije de Roode namen de prijs namens het YouTube-programma in ontvangst, volgens Hofman met "gepaste nederigheid".

'Kolossale impact'

Volgens de jury had een programma zelden zo'n "kolossale impact" als de BOOS-aflevering over The Voice. "In vrijwel ieder gezin, in iedere schoolklas en op iedere werkplek worden gesprekken gevoerd over machtsmisbruik en seksuele intimidatie." De uitzending verscheen op 20 januari op YouTube en trok binnen enkele uren miljoenen kijkers. Al voordat de uitzending online kwam, haalde RTL The Voice van de buis.

Ster advertentie
Ster advertentie