Up 2 Date

Talpa kreeg in 2018 al melding binnen van seksueel grensoverschrijdend gedrag rond 'The Voice'

foto: ANP KIPPA
  1. Newschevron right
  2. Talpa kreeg in 2018 al melding binnen van seksueel grensoverschrijdend gedrag rond 'The Voice'

Een ex-deelneemster van The Voice of Holland heeft in 2018 al melding gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt advocaat Sébas Diekstra, die de vrouw bijstaat in de zaak rond het tv-programma, aan NU.nl.

Was John de Mol op de hoogte?

Het is niet duidelijk wie zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar volgens Diekstra heeft zijn cliënte wel een klacht ingediend bij iemand van het productieteam bij Talpa. Dat de melding al in 2018 binnenkwam is opmerkelijk aangezien Talba-baas John de Mol in de aflevering van BOOS over de misstanden bij de talentenjacht zei dat er in 2019 één melding binnenkwam van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het is niet bekend of hij op de hoogte was van de melding uit 2018.

'Zoveelste melding in twee jaar tijd'

Volgens Diekstra was de melding van zijn cliënte één van vele meldingen. "Mijn cliënte kreeg te horen dat zij de zoveelste in twee jaar tijd was en vervolgens is die melding kennelijk begraven, zonder het adequaat op te pakken." Mogelijk is ook de melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen in 2019 in de doofpot gestopt. De Mol werd op de hoogte gebracht van de melding via een oud-werknemer die nu in dienst is bij ITV. "Het persbericht dat ITV van niets wist, klopt dus niet", zegt Diekstra.

Zes aangiften

Bij de politie zijn tot nu toe zes aangiftes gedaan van strafbare zedenfeiten tegen betrokkenen van The Voice of Holland. Zo werd er de afgelopen periode in totaal drie keer aangifte gedaan tegen oud-coach Ali B, waarvan één keer door een ex-deelnemer die in BOOS vertelde door hem te zijn verkracht. Daarnaast is er aangifte gedaan tegen oud-bandleider Jeroen Rietbergen en twee keer tegen regisseur Martijn. Er werd ook aangifte gedaan tegen oud-coach Marco Borsato, maar die staat los van de BOOS en The Voice.

Ster advertentie
Ster advertentie