Up 2 Date

OM start strafrechtelijk onderzoek naar vier verdachten rondom 'The Voice'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM start strafrechtelijk onderzoek naar vier verdachten rondom 'The Voice'

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een strafrechtelijk onderzoek starten naar aanleiding van aangiften van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom The Voice of Holland, die gedaan werden in of na de spraakmakende aflevering van BOOS. Er worden vier personen als verdachte aangemerkt.

Vijf aangiften

Het gaat om vijf aangiften, die waarschijnlijk al eerder in het nieuws zijn gekomen. Zo werd er de afgelopen periode in totaal drie keer aangifte gedaan tegen oud-coach Ali B, waarvan één keer door een ex-deelnemer die in BOOS vertelde door hem te zijn verkracht. Daarnaast is er aangifte gedaan tegen oud-bandleider Jeroen Rietbergen en twee keer tegen regisseur Martijn. Er werd ook aangifte gedaan tegen oud-coach Marco Borsato, maar die staat los van de BOOS en The Voice. Of hij de vierde verdachte is, is nog niet bevestigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Derde aangifte tegen Ali B

Het OM meldt dat er tegen een van de vier verdachten een onderzoek is gestart door het parket Noord-Holland naar aanleiding van een aangifte die voor de BOOS-uitzending werd gedaan. Waarschijnlijk is dit de aangifte wegens verkrachting tegen Ali B die in de aflevering besproken wordt. Er worden nog twee aangiftes tegen hem onderzocht, waarvan er een nog niet bekend was. Het gaat om een aangifte wegens aanranding, zo bevestigt Ali B's advocaat aan RTL Boulevard.

'Zorgvuldig onderzoek'

De aangiften tegen de andere drie verdachten worden behandeld door het parket Midden-Nederland. "De komende periode zal de politie zorgvuldig onderzoek doen", schrijft het OM. Er zullen verschillende getuigen en verdachten gehoord worden. "Na afronding van het onderzoek zal het Openbaar Ministerie beslissen of er voldoende bewijs is om de verdachten te vervolgen of dat dit niet het geval is en er afgezien wordt van vervolging."

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie